Blogg för NattChatt

Följ vårt arbete med att utveckla Sveriges nya mötesplats för vuxna.

Förstärkning är på väg - vi växer med UX-expertis

Efter ett längre arbete med det tekniska i bakgrunden så har vi äntligen hittat rätt person att ta hjälp av för de visuella. Vi har nu ett rätt enkelt utseende, men med hjälp av vår kommande expertis så kan vi nu fokusera på att göra upplevelsen UNDERBAR för er användare. 🤩


Vår nya expertis kommer i form av någon som kallas UX (User Experience). Som nämnt ovan så gäller det främst att förbättra upplevelsen för er användare primärt i form av bild, form och funktioner. Hur hittar ni rätt person enklast, förstår majoriteten hur man uppdaterar sin profil med mera.


Vårt alternativa community till de större plattformarna så som BC har nu äntligen ett riktigt bra team för att nå toppen. 😊 Vi behöver lite mer tid för att få vår nya UX-expertis på plats, men första förändringarna är redan planerad och under driftsättning inom kort.


En uppdatering kring forumet som flaggades upp från tidigare inlägg är att det är lite försenat då fokus istället flyttats för att få vår UX-expertis på plats. Fokus kan snart flyttas tillbaka och en lansering planeras inom kort, tack för tålamodet 🥰

Publicerat 2021-12-01, kl 09:12


Är sommaren över?

Sommaren är nu över och som många andra börjar vi hålla oss mer och mer inomhus. En bra sak med detta är att vi inte lockas ut av solen utan klarar av att hålla oss inne och utveckla vårt community.

 

Och när vi säger utveckla så tänker vi så klart främst på tekniken. Det som är på gång närmast är ett forum (för att lättare hålla kontakt med er) samt även grupper för mer specifika diskussioner.


En annan sak som utvecklas är vårt community i det stora hela. Vi behöver bli fler och din hjälp behövs. Vad kan vi göra för att locka fler folk? I vår tro kommer fler medlemmar att locka fler medlemmar, men till dess måste vi på något vis synas och höras. Vad har du för idéer?


Hör av dig till oss – vi finns på vår kontaktsida om tips, idéer och förslag.

Publicerat 2021-09-06, kl 15:09


Vi växer!

Vårt community växer varje dag vilket är riktigt skoj. Trots att vi fortfarande är en mindre skara människor så får vi in användare varje dag.

Förutom nya användare så löper arbetet med tekniken på. Vi lanserar små förändringar i bakgrunden, men några större punkter kommer framöver vilket vi kommer hantera i egna bloggposter. Det som verkligen motiverar är att vi börjat få in feedback från er användare på tips och idéer - några vilket vi kunnat lösa och nu lanserat.

Har du tips och idéer? Hojta till så kan vi forma detta community tillsammans. 🥰

Publicerat 2021-05-08, kl 11:05


NattChatt – mer än ett alternativ till BodyContact

Vi är många som har besökt webbplatsen BodyContact (även kallad BC). Webbplatsen har funnits i över 20 år så de flesta har nog ramlat över den på ett eller annat sätt. Där finns ett community av vuxna, alla med olika intressen och till detta ett stort knippe av annonser i alla dess olika områden. Det är en enorm webbplats som länge regerat på toppen för vuxna som söker sexuella och ibland även icke-sexuella kontakter.

Trots att webbplatsen känns något eftersatt tekniskt sett så har BC ett enormt antal medlemmar. Det är nog också en av de större fördelarna för att använda BC – med en så stor skara människor så finns det här någon för de flesta.

NattChatt är ett alternativ till BC

Vi tror att NattChatt (även kallat NC, trots att det lätt kan blandas ihop med BC) kan bli ett alternativ till BC. Vi har byggt upp en stabil grund som är modern och flexibel i form av framtida utveckling. På detta sätt vet vi att det vi bygger på just nu inte behöver rivas upp och byggas upp på nytt den dag vi förhoppningsvis når en större massa av medlemmar.

Behovet av ett alternativ till BC finns. Sökningarna för just alternativ har ökat kraftigt och vi har även noterat att det dykt upp ett par andra alternativa communitys för vuxna. Detta är något vi ser positivt på dock – det visar att ett intresse finns och det är inget som säger att man bara kan vara medlem i ett community. Kanske kan vi fylla upp lite olika intressen eller helt enkelt bara tilltala olika människor.

Detta behov vi pratar om syns också då vi redan har fått in en del registreringar från medlemmar trots att vi ännu inte officiellt har öppnat dörrarna. Alla medlemmar är självklart välkomna redan nu, men man får vara beredd på att det ibland kan uppstå lite trassel om omstruktureringar.

BodyContact VS NattChatt

Det är egentligen inte rätt att jämföra hemsidorna. De kommer helt från olika generationer då ena är utvecklad under det senaste året och den förra har börjat utvecklingen för över 20 år sedan. Tyvärr har BC kanske inte helt hängt med i några av de senaste generationerna så några viktiga tekniska funktioner har eftersatts.

Det som talar för BC är dock att de fortfarande har väldigt mycket medlemmar och det är en väldigt aktiv webbplats. Det läggs in många annonser varje dag och det är ofta många medlemmar inloggade. Som nämnt ovan så kan det vara just det att folk drar folk – så länge den stora massan är kvar så kommer webbplatsen leva starkt. Oavsett vad man som utomstående kan tycka att de kan göra bättre.

En stor eloge till de som driver BC då de lyckats hålla sig kvar så länge i topp. Trots mycket negativ kritik mot just BC så har de betydligt fler som ändå väljer att använda webbplatsen.

Vad vi på gör annorlunda än BodyContact

Vi har på NattChatt valt att göra vissa saker lite annorlunda än på BC. Vi är ju trots allt två helt olika webbplatser och som vi nämner ovan så vill vi inte konkurrera utan kanske bara erbjuda ett alternativ.

På NattChatt har vi valt att fokusera på följande områden:

 • 👂🏽 Kontakt med er medlemmar
  En viktigt detalj för NattChatt är att hålla god kontakt med er medlemmar. Det är tillsammans vi kan skapa ett community som vi alla gillar. Vi når ut till er redan nu under utvecklingen med dessa blogginlägg som berättar om utvecklingen samt kontakt via vår chatt samt via de sociala medier vi är aktiva på.
 • ❤️ Support
  Har ni några problem eller behöver hjälp så finns vår support tillgänglig via [email protected] . Vi finns även på flertalet sociala medier där du kan prata med oss via privata meddelanden. Vi finns på de större sociala nätverken och du hittar de namn vi använder på vår kontaktsida.

  Så snart vi är närmare målet med att lansera så kommer även en supportportal finnas tillgänglig.
 • 🔒 Krypterad trafik (SSL eller HTTPS)
  All trafik från din webbläsare till våra servrar går via krypterade förbindelser. Det betyder att så fort informationen lämnar din dator så är den hemlig tills den nås av våra servrar som packar upp och hanterar informationen.
 • 🤖 Modern teknisk plattform
  Idag finns mycket mer stöd som gör att en sida kan fungera snabbt och smidigt. På NattChatt får du notiser direkt när du får ett meddelande, du behöver inte vänta och hålla på uppdatera sidan för att se om du får ett nytt meddelande. I framtida version kan du till och med få en liten ljudsignal när nytt meddelande kommer in så du snabbt ser (och hör) vid nytt meddelande. Och ja – ljudet kan stängas av så klart. 😜
 • 📱 Fungera bra i mobilen
  Att surfa runt på NattChatt med mobiltelefon är för oss en självklarhet. Vi är många på språng, speciellt i samband med att man ska träffa någon. Alla sidor på NattChatt ska fungera minst lika bra i mobiltelefonen som på datorn. Det betyder ibland att man får göra saker lite annorlunda, men vi försöker följa den standard som finns.
 • 💬 Chatta i realtid
  Våra medlemmar på NattChatt kan idag chatta med varandra i realtid. Meddelandet kommer fram direkt till mottagaren utan att man behöver ladda om någon sida. Ni kan dessutom välja att skicka bilder privat till varandra. Antingen direkt från ditt privata album eller genom att skicka en aktuell bild direkt från din mobil.
 • 🎳 Diskussioner i grupper
  På NattChatt har vi valt att samla medlemmar med ett speciellt intresse i gemensamma grupper. Det kan vara allt från att diskutera bästa swingersklubben eller kanske dela platser för nakenbad. Diskussionerna blir då mer fokuserad och relevanta då man håller sig till de grupper man själv är intresserad av. Funktionen är ännu inte lanserad, men vi har arbete i gång och denna funktion kommer finnas på plats innan lansering.

Vi hoppas inom kort kunna vara ett alternativ till BC. Vi har dock inget emot om du också använder BC (eller någon annan av alternativen som finns). 😁 Som vi nämner ovan så är din synpunkt viktig. Vi kan inte göra alla ändringar ni ber om, men vi lovar att lyssna på alla idéer och tankar ni har att komma med.

Vi hoppas en dag se till att vi ger er den bästa upplevelsen på vår hemsida. Oavsett om det är första gången du vill träffa eller om du har hängt med en längre tid.

Publicerat 2021-01-14, kl 00:01


Användning på mobil ett måste

Vi ser ett tydligt mönster på att mobilen kommer bli den populäraste vägen som ni som medlemmar använder NattChatt. Fokus kommer vara att allt ska fungera bra i mobilen och det testas återkommande så snart nya funktioner läggs till.

Idag har arbetet primärt gått ut på att förbättra tydligheten i just mobilen. Chatten, annonser, startsida och sökfunktioner är nu alla väl anpassade till mobilen OCH så klart om man sitter på dator eller en surfplatta.

Vår chatt fungerar bra med uppladdning av bilder direkt från din mobils kamera samt att vi tekniskt sätt gör det lättare för din mobil att surfa även om din anslutning inte är så snabb som den är hemma med WiFi.

Utöver detta har vi även börjat arbeta om stödet för bildgallerier. På NattChatt har du alltid ett publikt galleri och ett privat. Det privata galleriet kan man bara se om du ger en annan medlem rättigheter till att se det. Du kan även använda det för att skicka privata bilder via chatt. Mer om galleriet kommer i veckan när funktionerna börjar bli färdiga för användning.

Till dess – lägg gärna till oss på den drös sociala medier som vi hittat till. Allt från KIK, SnapChat, Instagram, Twitter.. You name it! Mer på vår kontaktsida.

Publicerat 2021-01-12, kl 00:01


Chatta med andra nyfikna

Vår chatt börjar äntligen ta form. Den fungerar nu snabbt och smidigt och du kan nu både chatta på mobilen och på datorn – helt i realtid.

Vad är så speciellt med denna chatt vi utvecklat? För det första behöver du inte uppdatera någon sida för att se nya meddelanden utan ser direkt på skärmen när nytt meddelande dyker upp – precis som i moderna appar så som Facebook Messenger och WhatsApp. Det spelar ingen roll om du läser annonser eller surfar runt på andras profiler – du får en uppmaning om nya meddelanden i alla fall.

Dessutom fungerar denna chat perfekt både när du är hemma vid datorn eller ute på språng. Med andra ord slipper du byta kontaktuppgifter för att gå över till KIK eller andra chattlösningar för att hålla kontakten.

En tredje fördel är att det går att skicka privata bilder till varandra – från det privata galleriet och direkt genom kameran på din mobiltelefon. Allt detta utan att lämna ut några privata uppgifter eller användarnamn till någon annan.

Vi kämpar på med det tekniska och snart börjar vi öppna upp portarna helt för att ta emot ännu flera medlemmar. En stor utmaning som vi inte kommer lyckas med utan er hjälp. 😁

Publicerat 2021-01-05, kl 11:01


Har du en grupp för ditt specialintresse?

Det finns många framtidsplaner, men en av de saker som ligger närmast efter lansering är att ordna ”grupper”. Vi tror att vi kan finnas tillgänglig för många olika sorters människor, alla med olika intressen.

Tanken är att dessa grupper ska ägas utav er – en eller flera användare. Vi vill därför komma i kontakt med användare som har ett intresse för en viss grupp för att kunna starta upp gruppen samt ge er rättigheter att administrera den.

I en grupp kan man dela bilder, socialisera i chatten eller diskutera i forumet – helt med de som också har gått med eller blivit inbjuden i gruppen.

Det är upp till varje gruppägare att tillåta vem som får gå med i gruppen och vi kan redan nu börja reservera en plats för just din grupp.

Kontakta oss på [email protected] med ett förslag på din grupp så återkopplar vi med mer information när det är dags.

Publicerat 2021-01-02, kl 21:01


Validera en medlem - vad tycker du?

Det finns alltid en risk med att den du pratar med på internet är någon helt annan än den säger sig vara. På NattChatt vill vi försöka minska risken med att erbjuda en möjlighet att verifiera en medlem. Vi kommer aldrig att lösa detta bekymmer helt, men vi kan i alla fall försöka hjälpa till med alternativ. Här behöver vi åter igen just din åsikt.

Det finns en viktig faktor i detta och det är att vissa av oss medlemmar vill vara någorlunda anonym. Detta både för att det är internet, men även för att detta är ett mer ”vuxet” community.

Hur kan vi stötta att på något sätt förenkla att verifiera en medlem i vårt community? Vi förstår att alla inte vill verifiera sig och detta är sjävklart något valfritt. En tydligt märkning på varje profil erbjuds till de som verifierar sig.

Några olika idéer vi samlat men inget är ännu bestämt:

 • En medlem får skriva en lapp med ett ord på och som sedan laddas upp och granskas privat av våra moderatorer. Stämmer profilen överens med de övriga bilderna så markeras profilen som godkänd.
 • Verifiera telefonnummer via SMS.  Ett unikt telefonnummer försvårar för medlemmen att registrera flera konton.
 • En variant på ovanstående är att göra en mindre betalning via Swish. För att Swish ska fungera krävs Bank ID, men inga privata uppgifter skickas till NattChatt förutom ditt telefonnummer.

Vad tycker du? Kontakta oss på [email protected] och ge oss din åsikt. Vi finns också så klart på flera sociala medier – du hittar info på vår kontaktsida.

Publicerat 2020-12-29, kl 16:12


Starta året med nytt community

Vi har arbetat hårt under året och vi börjar närma oss en fas där vi kan säga att vi faktiskt är redo för öppning. Under årets sista dagar kommer vi kämpa på för att inviga det nya året med dunder och brak när vi på riktigt öppnar upp dörrarna för sveriges nya vuxen community.

Det finns idag ett stort behov att fylla trots det redan finns stora communities så som BodyContact (eller BC som vissa kallar det). Dessa communities har idag den stora massan, men saknar den nära kontakt som vi som ett mindre alternativ kan erbjuda.

Även om du idag redan kan registrera dig, så går det ännu inte att kommunicera. En viktig grundfunktion för ett community som alldeles strax faller på plats. Innan dess kan vi dock kommunicera via KIK, e-post och Twitter. 

Hör gärna av dig på någon av dessa kanaler – din åsikt ger mycket för communityt. 🤗

Publicerat 2020-12-20, kl 11:12


Möjlighet att redigera profiler

Utvecklingen med NattChatt går framåt och vi fokuserar nu på en av de viktigare delarna av ett bra community – profilsidan.

För att kunna bygga upp en bra visning av en profil så måste det först finnas bra möjligheter för att lägga in sin information. Vi har försökt hitta en balans mellan att vara enkel att använda samt att det ska gå snabbt att skapa upp sin profil. Genom att göra detta så är mycket av fälten du kan välja frivilliga vilket gör att du inte behöver fylla i alla information för att bli synlig på sidan. Vi har valt att kalla vårt standard alternativ för ”Hemlig” vilket kan betyda både att du inte vill berätta (eller att du helt enkelt inte haft tid ännu).

Angående din profil så vet vi om att vi alla är unika och vi har därför försökt hitta alternativ som ska passa in på de flesta. Vi vet att vi har många luckor att fylla i och det är därför vi hoppas att ni ska hjälpa oss att fylla dem. Har vi glömt något alternativ för att bestämma sexuell läggning eller kanske könsidentitet? Meddela oss på [email protected] så lägger vi gärna till det åt er.

I nästa inlägg kommer vi gå igenom detaljerna kring hur ni hanterar era bilder här på NattChatt.

Publicerat 2020-08-06, kl 14:08


Utvecklingen rullar på

Trots att det kanske inte har varit många inlägg här i bloggen så har utvecklingen i bakgrunden skett löpande under året.

Det grafiska börjar ta form och vi har lagt till ett flertal nya funktioner såsom profilvisningar och kontaktannonser - allt för att ni så snart som möjligt ska få ett bra värde av webbplatsen.

Vi har märkt att andra forum som påminner om NattChatt just nu har problem och användarna i dagsläget letar efter en ny webbplats att använda. Vi hoppas att vi hinner få till våra funktioner vi har planerade så att vi inom kort kan erbjuda ett bra alternativ.

Som tidigare så har vi börjat släppa in användare i tjänsten, men vi är i behov av fler. Vill du hjälpa till att testa vår tjänst? Kontakta oss på [email protected] så pratar vi mer där.

Publicerat 2020-07-31, kl 23:07


Välkommen till Nattchatt

Nattchatt är vår senaste satsning i att hitta en ny och välkomnande plattform för vuxna som vill kommunicera i dagens samhälle. Vi vill nå ut till alla människor från 18 till 132 år gamla oavsett vilket kön ni definerar er som. Tanken är att vi tillsammans med er utvecklar en plats där alla kan känna sig bekväm med att vara den de själv är och samtidigt hitta andra att dela sin tid med.

Vi är ingen traditionell dating app utan vi vill nå fram till er som söker något annat än just kärlek. De må vara allt från att ta en utflykt till Sveriges järnvägsmuseum, sällskap när man hänger på nakenbad eller helt enkelt bara ta en drink tillsammans. Vart denna kommunikation leder får ni ta reda på själva, men vi hoppas så klart att ni väljer att dela med er av era berättelser till oss på både lyckade och mindre lyckade träffar.

Vårt mål är att öppna dörrarna i början av december, men innan dess kommer vi ha en del smygöppningar för de medlemmar som redan nu är nyfiken på vad som kommer. Vill du kanske hjälpa till att tycka till? Kontakta oss på [email protected] så släpper vi in folk allt eftersom det finns möjlighet.

Publicerat 2020-07-22, kl 13:07