NattChatt stänger ner 😥 - Läs mer

Validera en medlem - vad tycker du?

Publicerat 2020-12-29, kl 16:12

Det finns alltid en risk med att den du pratar med på internet är någon helt annan än den säger sig vara. På NattChatt vill vi försöka minska risken med att erbjuda en möjlighet att verifiera en medlem. Vi kommer aldrig att lösa detta bekymmer helt, men vi kan i alla fall försöka hjälpa till med alternativ. Här behöver vi åter igen just din åsikt.

Det finns en viktig faktor i detta och det är att vissa av oss medlemmar vill vara någorlunda anonym. Detta både för att det är internet, men även för att detta är ett mer ”vuxet” community.

Hur kan vi stötta att på något sätt förenkla att verifiera en medlem i vårt community? Vi förstår att alla inte vill verifiera sig och detta är sjävklart något valfritt. En tydligt märkning på varje profil erbjuds till de som verifierar sig.

Några olika idéer vi samlat men inget är ännu bestämt:

  • En medlem får skriva en lapp med ett ord på och som sedan laddas upp och granskas privat av våra moderatorer. Stämmer profilen överens med de övriga bilderna så markeras profilen som godkänd.
  • Verifiera telefonnummer via SMS.  Ett unikt telefonnummer försvårar för medlemmen att registrera flera konton.
  • En variant på ovanstående är att göra en mindre betalning via Swish. För att Swish ska fungera krävs Bank ID, men inga privata uppgifter skickas till NattChatt förutom ditt telefonnummer.

Vad tycker du? Kontakta oss på [email protected] och ge oss din åsikt. Vi finns också så klart på flera sociala medier – du hittar info på vår kontaktsida.

Publicerat 2020-12-29, kl 16:12